Panhof erg onderscheidend in vleesproef Wageningen.

Sinds kort zijn alle uitslagen bekend van een onderzoek naar aroma en vetzuursamenstelling van een 40 -tal varkens en runderberdrijven.Elk bedrijf krijgt alleen zijn eigen resultaten te zien.
Echter in een grafiek kun je zien hoe de bedrijven ten opzichte van elkaar gerangschikt zijn. Panhof ligt hierbij duidelijk aan de rand van de grafieken en is dus erg onderscheidend.
Qua vetzuursamenstelling gaat Panhof richting rund en er zijn wel meer dan 20 aromacomponenten die ver boven het gemiddelde uitsteken.
Deze uitslag sterkt mij in de overtuiging dat de manier van voeren en levensomstandigheden op Panhof uiteindelijk in het vlees te proeven zijn. Het sterkst in de Panhofham, want juist dan kunnen al deze aromastoffen en vetzuren een bijdrage leveren aan de uiteindelijke smaak.

Bert Waterval

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink .