Achtergrond

begin panhof

Het begin van de Panhof

Mijn naam is Bert Waterval (1954 Maastricht). Na mijn studie diergeneeskunde werkte ik van 1980 tot 1997 als dierenarts op het platteland. Op het CICO (centrum intuïtieve en creatieve ontwikkeling) te Utrecht volgde ik een vierjarige opleiding.Omdat ik als dierenarst in de bioindustrie allang niet meer met hart en ziel kon werken, besloot ik precies het tegenovergestelde te doen: ipv weinig aandacht aan veel dieren wilde ik veel aandacht aan weinig dieren gaan geven.

 Hiervoor heb ik een mooie boerderij met een stuk land en bos omgevormd tot Panhof: een omgeving waar varkens kunnen leven naar hun aard.

Van deze Panhof varkens worden exclusieve vleesprodukten bereid: Panhofham, coppa’s, spek en diverse soorten worsten. Scharrelslagerij Cees de Bouter in Amsterdam verkoopt vers vlees van het Panhofvarken (verkoop aan restaurants en aan huis na telefonisch overleg).

Bert Waterval